Excursie de o jumatate de zi

Petrece O jumatate de zi in excursie 

Destinatia excursiei este Mila 23 care reprezinta un loc traditional pescaresc aflat chiar in centrul Deltei, aproape de bratul Sulina. Pe traseu se regasesc o multime de lacuri frumoase, pasari, nuferi alaturi de nenumarate frumuseti pe care trebuie sa le vezi cu orice pret. Acest sat este bine cunoscut si pentru ca aici s-a nascut Ivan Patzaichin, de departe, cel mai cunoscut canoist cvadruplu campion olimpic din tara noastra.

Excursia dureaza circa 5, 6 ore si preturile incep de la 100 de lei. Itinerariul este inedit, plecarea fiind din Tulcea, ceea ce ofera turistilor posibilitatea de a se plimba pe canalele Dunarii. Se avanseaza pe bratul Dulcea, canalul 36, cel Sontea, gura lacului Nebunu si continua catre Baclanesti si lacul Fortuna. Mai tarziu se navigheaza pe canalul Olguta si ne oprim la Mila 23 pentru o pauza de circa o ora, prielnica pentru a descoperi la pas satul sau pentru a servi un pranz cu specific pescaresc.

Pentru turistii atrasi de Delta Dunarii, aceasta excursie la Mila 23 este poate cea mai buna varianta pentru ca au sansa de a descoperi nu doar toate frumusetile, ci si de a intalni localnicii ospitalieri. Acesta este unul dintre satele cunoscute din zona si este localizat intre Tulcea si Marea Neagra, chiar la jumatatea distantei. Un detaliu care merita remarcat este acela ca localnicii din Mila 23 sunt de mai multe nationalitati si provin din tari precum Rusia, Turcia sau Ucraina. Multe dintre familiile de aici sunt dispuse sa sprijine turistii in excursia lor, astfel incat sa se bucure de o experienta inedita.

Activitatea principala a localnicilor este pescuitul, iar pe lista de atractii din localitate putem aminti de manastirea Stipoc, singura care exista in Delta Dunarii. Locul este primitor si este adesea asemanat cu paradisul, exact oaza de liniste de care are nevoie oricine dupa o zi caniculara.

Excursia de o jumatate de zi pe care o propunem este exact ceea ce isi doresc cei care vor sa se bucure de aer curat, de culori minunate si de natura. Sunt atatea motive pentru care merita sa vizitezi Mila 23!